TOKOAGI

-SINUN JA KOIRASI YHTEINEN HARRASTUS-

Tokoagi - ei ole tokoa ja agilityä vaan oppikoulu jossa tasapainoillaan esteillä ja harjoitellaan tehtäviä/ temppuja, joiden avulla koiran ja omistajan yhteistyö paranee ja koira oppii käytöstapoja.

Tokoagissa on viisi koulua

KIERTOKOULU - ALAKOULU - KESKIKOULU - YLÄKOULU - GYMNAASI

Tentittyäsi joka koulun hyväksytysti läpi niin edessä on YLIOPPILASTUTKINTO eli YO-tentti.

TOKOAGI -ESTEET

Koira on luotu liikkumaan. Koiran tulisi liikkua monipuolisesti koko elämän ajan. Tasapainoilu, koordinaatio, erilaiset alustat ovat Tokoagissa tärkeitä, kiinnitämme huomiota liikkeisiin ja monipuolisiin harjoituksiin. Liikkumalla voit hoitaa koirasi lihaksistoa ja tokoagi esteet sopii energiselle koiralle myös purkamaan virtaa. Tokoagin esteet harjoitellaan rauhallisesti koira hihnassa, joten samalla harjoitellaan hihnakäyttäytymistä ja turvataan rauhallisilla/oikeilla liikkeillä koiran turvallisuus. Tokoagi esteiden tarkoituksena on aktivoida koiran lihaksia, tasapainoilut/kaltevat tasot kuormittavat sopivasti lihaksistoa. Tokoagi sopii erittäin hyvin myös toipilaille sekä ikääntyville koirille.

Tokoagi- agiosuus tentti

Tokoagissa joka koulussa tentitään agiosuus. Tenttiin kuuluu viisi estettä, jotka suoritetaan hyväksytysti, tentissä ei ole aikaa joten omaan tahtiin etenette esteeltä esteelle. Agiosuus vaikenee koulukoululta, mutta ylioppilas tentissäkin koira on taluttimessa.

TOKOAGI KOIRUUS tentti

Tokoagissa suoritetaan joka koulussa koiruus ja taitavuus tentti. Koiruus tentissä keskitytään yhteistyö ja kontakti tehtäviin. Kiertokoulussa koiruus-tentti ja tehtävät luovat perustan oppimiselle myös koiruus tehtävät vaikeutuvat koulukoululta. Koiruustehtäviä voisi kuvailla tapakouluksi, jossa treenataan kontaktia, hihnakäyttäytymistä, luoksetuloa ja samalla myös hiotaan tuiki tärkeää koiran ja omistajan yhteistyötä, koiruus tehtävät myös on suunniteltu niin että voit harjoituksia tehdä päivittäisellä hihnalenkillä.

TOKOAGI TAITAVUUS tentti

Taitavuus -tentti ja tehtävät vaativat jo hieman enemmän harjoittelua ja treenausta, mutta tehtävät vaikeutuvat taso tasolta näin jokainen koirakko pystyy tehtävät suorittamaan. Tehtävien joukosta löytyy esim. kauko-ohjaus edestä ja vaikeutuen selän taakse parin metrin päähän. Tokoagin taitavuus tentissä mukana on keilan kaato, joka vaikeutuu edetessä. Aluksi riittää kolmen keilan kaato, myöhemmin matkaa lisätään, ohjattu kaato tai värijärjestys.

TERVETULOA TOKOAGI KOULUUN MEILLE TEUVALLE!

Meillä kurssit kiertokoulusta ylioppilaaksi saakka. Myös ohjaajakoulutus ja tarjoamme yhdistyksille ja seuroille ilta- ja  viikonloppukoulutuksia. Kysy lisää!

Tokoagia tarjoavia koirakouluja löytyy myös

JOENSUU - Koirakoulu Vihmerä (kiertokoulu - gymnaasi)

TAMPERE - T:mi Kelmikäs (kiertokoulu - gymnaasi)

KANKAANPÄÄ - Koiraharrastajat (kiertokoulu)