-          Anna koirallesi hyvä elämä       -

 

KOIRASI PARHAAKSI

KOULUTETTU KOIRAHIEROJA

ARI PENTTINEN

Milloin hierojalle?

Erityisesti aktiivisille koirille suositellaan jatkuvaa ylläpitävää hierontaa. Hieronnan tarkoituksena on pitää koiran lihaksisto hyvässä kunnossa ja ennaltaehkäistä ongelmien syntyä. Säännöllinen lihashuolto auttaa löytämään ongelmat ajoissa, jolloin ne saadaan hoidettua usein jo pienellä hoitomäärällä. 

Lihaskireyden tunnusmerkkejä:

 

+ koiran on vaikeampaa hypätä esim. autoon
+ koiran liikkuminen on kankeampaa
+ askel on lyhentynyt
+ koira pureskelee raajojaan/selkäänsä
+ koira on haluton liikkumaan
+ koira istuu/makaa ns. toisella lonkallaan
+ koira ei enää venyttele, tai se venyttelee jatkuvasti
+ koira seisoo takajalat kovin leveässä asennossa

 

Hieronnasta yleisesti

Hieronnalla on  hyviä vaikutuksia koiran elämään ja yleiskuntoon, joten sen olisi hyvä olla osana jokaisen koiran elämää. Hieronnasta hyötyvät kaikki koirat rotuun tai käyttötarkoitukseen katsomatta. Hyvällä lihashuollolla pystytään ennaltaehkäisemään sekä hoitamaan monia ongelmia ja lisäksi sillä on positiivinen vaikutus koiran suorituksiin ja elämänlaatuun. Tukkoinen ja kireä lihas altistaa mm. revähdyksille ja venähdyksille. Säästääkseen kipeätä kohtaa koira alkaa myös helposti liikkumaan väärin, jolloin esimerkiksi niveliin kohdistuva rasitus kasvaa. Lihaskireydet saattavat myös tehdä koirasta esimerkiksi kärttyisämmän ja vaisumman ja harrastuksissa koiran suorituskyky voi laskea.
Kotikoirilla on ongelmia usein yhtälailla kuin urheilukoirilla, joten niiden hoitaminen on yhtä tärkeässä roolissa. Hieronnan tarpeellisuus korostuu entisestään jos koiralla on esimerkiksi nivelrikkoa. Näiden koirien elämänlaatua pystytään parantamaan yleensä selkeästi hieronnan avulla.
Hieronnasta saavat samaa hyötyä myös vanhat koirat, joille oma kevyt räätälöity hieronta tuo kummasti lisää elämäniloa, sekä esimerkiksi stressiherkät koirat, joiden psyykeen hieronnalla on usein hyvin positiivinen vaikutus. Hierontaa käytetään apuna myös leikkauksesta toipuvien koirien kuntoutuksessa.

Ari Penttinen

045 -  236 1599 (miel. klo 16 jälkeen) tai

penttinen@koiramaistakoulutusta.com  

-          Anna koirallesi hyvä elämä -  

 

 

 

Etusivulle